Wil jij iets gaan doen met baby- en kindergebaren en zo Nederlands met Gebaren (NmG) inzetten op jouw werk? Kijk wat voor pakketten wij allemaal hebben. 

Wil je iets doen met baby- en kindergebaren (NmG), samen met jouw collega’s, maar staat het hier niet tussen?
Heb je interesse in een workshop bij jou in het bedrijf? Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend voorstel. We denken graag met je mee.

Door baby- en kindergebaren (NmG) te gebruiken op je werk neemt de pedagogische kwaliteit op de groep toe. Kinderen kunnen hun behoeftes beter duidelijk maken en de overgangsmomenten in het dagritme gaan makkelijker omdat het voorspelbaarder is. Daarnaast krijgen de kinderen meer zelfvertrouwen en zijn eerder in staat om met jou te communiceren.

Tenslotte merken wij in de praktijk dat er veel anderstalige kinderen zijn en kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. Door baby- en kindergebaren aan te bieden, dus letterlijk woorden verbinden met een gebaar, maakt het voor een kind de overgang naar gesproken taal veel makkelijker.

Gebaar je mee- methode is goed te verwerken in het VVE –programma (vroeg voorschoolse educatie). Dit is een goede toevoeging om de taal en spraak-ontwikkeling nog meer te stimuleren.

Basispakket

Wil je jouw team laten kennismaken met baby- en kindergebaren?
In 1 avond vertellen we jullie kort wat baby- en kindergebaren inhoudt en leren we jullie 25 gebaren in, op basis van het dagritme.
Met deze basis kun je de volgende dag direct starten met het gebruiken van baby- en kindergebaren.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!

Verdiepingspakket

Is alleen de basis niet voldoende voor jouw team?  Als je kiest voor het verdiepingspakket, komen we 2 keer bij jullie langs. Behalve het aanleren van verschillende gebaren, gaan we ook oefenen hoe je gebaren kunt gebruiken tijdens verschillende activiteiten.
Jullie krijgen dus niet alleen theorie, maar we zullen ook interactief bezig zijn. Door zelf te gebaren, blijven de gebaren beter hangen en kun je ze ook beter toepassen in je werk.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!

Gebaar je mee certificering

Wil je baby- en kindergebaren gaan gebruiken op je werk? En wil je kans van slagen zo groot mogelijk maken? Kies dan voor de certificering.
Hierbij krijgen jullie 2 workshops waarbij de gebaren worden aangeleerd, maar we gaan jullie ook leren hoe je gebaren toe kunt passen in de verschillende activiteiten.
Daarnaast geven we een ouderavond, waarbij we de ouders zullen vertellen wat baby- en kindergebaren precies is en wat deze kunnen toevoegen voor de kinderen. Op deze manier proberen we de ouders ook enthousiast te krijgen en  hopen we dat ook zij met het gebruiken van baby- en kindergebaren zullen beginnen.
Ook komen we jullie 1 dagdeel coachen. Hoe gebruiken jullie gebaren in de groep? Zijn daar nog verbeterpunten? En misschien hebben jullie nog specifieke vragen? Dan is dit het moment om die te stellen.
Alle deelnemers die dit traject gevolgd hebben, zullen een certificaat krijgen.

Ben je geïnteresseerd in de certificering of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Gebarenavontuur (workshop met kinderen)

Wij komen een workshop geven voor de pedagogisch medewerkers EN de kinderen. We gaan met z’n allen, spelenderwijs gebaren leren. Dit doen we binnen een specifiek thema.
We lezen een boek, zingen liedjes en spelen spelletjes. Natuurlijk gebruiken we overal gebaren bij.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!

Voorleesinspiratie

Wil je gebaren gebruiken bij het voorlezen, maar weet je niet hoe je dat aan moet pakken? Wij komen het jouw team graag leren.
Je krijgt van ons handige tips, we laten zien hoe je kunt voorlezen met gebaren EN jullie gaan zelf oefenen.
Neem je jouw favoriete (prenten)boek mee?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!

Ouderavond

Op zoek naar een interessant onderwerp voor een ouderavond? Wij komen graag uitleg geven over het gebruiken van baby- en kindergebaren en wat dit voor toegevoegde waarde heeft voor de ontwikkelingen van kinderen.
Natuurlijk delen we niet alleen maar theorie, maar gaan we ook een aantal gebaren aanleren. Want wat bedoelt een kind als hij 2 keer tegen zijn wang tikt?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!

Studiedag

Wil je jouw team meer leren over baby- en kindergebaren tijdens een studiedag?
Wij denken graag met je mee, over hoe deze dag eruit zou kunnen zien.

Neem contact met ons op!

Heb je er weleens bij stil gestaan wat er gebeurt als er bij het voorlezen ook baby- en kindergebaren worden gebruikt? Wanneer tijdens het voorlezen ook gebaren worden gebruikt, wordt het verhaal interactief. Kinderen kunnen meedoen en zij onthouden de gebruikte woorden beter.

Gebarenavontuur

Een van onze docenten komt langs bij de bibliotheek en geeft een workshop voor ouders/verzorgers met kinderen. Dit kan bijvoorbeeld een workshop zijn in het kader van Boekstart.
We zullen boeken voorlezen binnen een bepaald thema, liedjes zingen en spelletjes spelen. Zo kunnen gebaren spelenderwijs aangeleerd worden. Het is een interactieve bijeenkomst, dus stil zitten is niet nodig.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op!

Voorleesinspiratie

Wil je, als medewerker van de bibliotheek, meer weten over hoe je gebaren kunt gebruiken tijdens het voorlezen? Wij komen het jou, en jouw collega’s graag vertellen.
Je krijgt van ons handige tips, we laten zien hoe je kunt voorlezen met gebaren EN jullie gaan zelf oefenen.
Neem je jouw favoriete (prenten)boek mee?

Wil je meer weten? Neem contact met ons op!

Gastles

Ben je op zoek naar een leuke gastles voor jouw leerlingen? Wij komen graag langs om iets te vertellen over baby- en kindergebaren en zullen de leerlingen ook wat gebaren leren.

Wil je meer weten, of heb je specifieke wensen voor het invullen van een gastles? Neem contact  met ons op!

Zij gingen je voor:

Kinderdagverblijf Hupsakee!

“Inmiddels werken wij een aantal maanden met babygebaren/kindergebaren. Wat geweldig om te zien hoe met name de dreumessen en peuters de gebaren zelf ook al gebruiken. Hoe geweldig is het om te communiceren met de kinderen als praten (nog) niet lukt.”

Kinderdagverblijf Erik DAK

“De basistraining is enthousiast ontvangen. Er is een zaadje geplant, en de pedagogisch medewerkers werden er enthousiast van en wilden er dolgraag mee aan de slag,” aldus de manager van Erik DAK.