Wil je ook in ons docententeam?
Wij zijn nog op zoek naar nieuwe collega’s! Zoek jij een leuke bijbaan? Kijk dan op deze pagina.

Anneloes de Cock - Regio Nijmegen
Hallo! Mijn naam is Anneloes de Cock. Als gastouder werk ik bijna 15 jaar in de kinderopvang. Mijn grote passie is het ondersteunen van kinderen in hun ontwikkeling, maar ook ouders kunnen met al hun vragen bij me terecht.

 

Door de jaren heen heb ik me gespecialiseerd op het gebied van emoties bij kinderen én in timemanagement voor ouders. Door mijn werk als gastouder heb ik ervaren hoe waardevol het inzetten van ondersteunende gebaren is voor kinderen. Door middel van babygebaren geven we kinderen letterlijk de taal in handen, een fijn hulpmiddel in de taalontwikkeling. Sinds 2019 mag ik mezelf docent noemen en verzorg ik workshops en cursussen voor ouders en professionals, zowel online als fysiek.

Carolien Barendregt - regio Zaanstreek/Waterland e.o.
Ik ben Carolien Barendregt, getrouwd en woon in Zaandam. Samen met mijn man heb ik 2 dochters (2015 en 2020). Ik werk voornamelijk in de regio Zaanstreek/Waterland e.o.

 

Nadat ik babygebaren met mijn oudste dochter had gedaan en zag hoe goed zij aan kon geven wat ze wilde, heb ik in 2017 de training tot docent babygebaren gedaan.

Naast dat ik cursussen babygebaren geef, ben ik ook draagconsulent en geef ik ouderschapscursussen over de eerste 2 jaar met je baby. Ook geef ik babyconsulten waarin ik vanuit de zwangerschap en geboorte kijk wat een baby of kind nodig hebben.

Hoewel ik dus verschillende expertises heb in mijn bedrijf, draait het om communicatie. Al vanaf de conceptie communiceer je met je baby en dat blijf je ook doen, maar elke keer op een andere manier. Na de geboorte communiceert een baby via lichaamstaal en huilen. Babygebaren is daar een logisch vervolg op. De tijd tot de kleintjes kunnen praten, die je kunt overbruggen door te communiceren met gebaren.

Femke Dassen - Regio Eindhoven/Uden
Ik ben Femke en woon in Uden (NB) met mijn partner en onze kids.

Na mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik binnen de jeugdhulpverlening gewerkt met kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand.

 

In 2012 ben ik op een antroposofisch kinderdagcentrum gaan werken waar we veel gebruikt maakten van ondersteunende gebaren en andere communicatiemiddelen en dit sprak mij erg aan. Sinds 2016 begeleid ik kinderen op individuele basis en werk ik daarbij ook met gebaren en andere communicatiemiddelen.  Bij onze jongste dochter hebben we met veel plezier (baby)gebaren gebruikt en nog steeds! Ik vind het heel leuk hiermee bezig te zijn, te zien hoe leuk communicatie kan zijn en hoe kinderen zich hierin ontwikkelen. Daarom leer ik dit ook graag aan anderen en geef ik sinds 2018 ook gebaren workshops.

Ben jij ook enthousiast? Kijk dan in de agenda voor de geplande activiteiten of neem contact met mij op voor meer informatie en/of de mogelijkheden in regio Eindhoven/ Uden (NB)!

Specialisatie: gebaren training en coaching binnen PGB teams en voor familieleden van cliënten binnen de kindzorg.

Floor Cartens - Regio West Brabant/Zeeland

Al tijdens mijn (niet-afgeronde) opleiding Logopedie wist ik dat als ik ooit een kind zou krijgen ik baby- en kindergebaren zou gaan gebruiken. Mijn eerste gebarenwoordenboek heb ik dan ook gekocht in 2009. Op dat moment kende ik nog niet eens alle voordelen van het gebruiken van gebaren. Tijdens stages zag ik hoe fijn het kan zijn dat gesproken taal ondersteund wordt. Wat je wilt zeggen, kan veel beter overkomen wanneer het visueel wordt gemaakt. 

 

Toen in 2017 onze oudste zoon werd geboren, kon ik bijna niet wachten om een workshop te volgen, zodat we gebaren konden gaan gebruiken. En wat was ik blij met wat wij leerden. Mats was 8 of 9 maanden toen hij voor het eerst een gebaar maakte. En ons kon vertellen dat hij of wat hij wilde. Het gebaar voor “helpen” was een van de eerste gebaren die we gebruikten en die ook Mats gebruikte. Zo fijn dat hij ons kon vertellen dat hij hulp nodig had, omdat hij zijn bal kwijt was. Onze jongste (Casper, 2020) heeft niet heel veel met gebaren gedaan. Hij maakte ons op allerlei andere manieren wel duidelijk wat hij wilde, maar als ik hem niet begreep vroeg ik wel om het met zijn handjes te vertellen en dan werd het vaak wel duidelijk. Pas met 2,5 jaar vindt hij het leuk om gebaren te maken en horen wij regelmatig: “hoe moet je nou … gebaren?”

In mijn werk kan ik niet veel met gebaren doen. Ik werk namelijk op een klantenservice, maar buiten het werk om doe ik er wel veel mee, zoals trainingen en workshops geven en voorlezen (met gebaren) op school

Lenneke Ebert - Regio Altena/Gorinchem

Hoi, ik ben Lenneke Ebert en ik woon in Nieuwendijk, een klein dorp in de gemeente Altena, net onder Gorinchem. Jaren geleden heb ik met veel interesse verschillende cursussen Nederlandse Gebarentaal gevolgd.

 

Na de geboorte van onze oudste dochter (september 2020) kwam ik in aanraking met baby- en kindergebaren en was gelijk weer enthousiast. Ik maak vooral thuis gebruik van de gebaren en af en toe in mijn werk. Ik werk als orthopedagoog met kinderen die net iets extra’s nodig hebben. Daarnaast sta ik voor de klas als invalleerkracht. Ik ben dus gewend om te werken met kinderen en vind het leuk om informatie over te brengen. Als docent baby- en kindergebaren doe ik dit dan ook met heel veel plezier. Ik geef workshops en cursussen voor ouders/verzorgers bij mij thuis of op locatie. Daarnaast zijn ook andere activiteiten met baby- en kindergebaren mogelijk zoals ouderavonden, voorlezen in de bibliotheek of een cursus voor pedagogisch medewerkers uit de kinderopvang. Tijdens alle activiteiten worden baby- en kindergebaren aangeleerd op een interactieve en speelse wijze. De gebaren zijn direct de volgende dag te gebruiken, of dit nu thuis is of op het werk. Laat het gerust weten wanneer er interesse is voor één van de activiteiten of als er vragen zijn!

Mélanie Heppe - Regio Haaglanden

Na een aantal jaren als pedagogisch medewerker in de kinderopvang gewerkt te hebben, werk ik nu als pedagogisch coach. Kinderen begeleiden in de algehele ontwikkeling (en zo de ouders ondersteunen in de opvoeding) geeft mij voldoening!

 

Wij, als ouders/opvoeders, zijn onbewust al heel veel aan het gebaren met onze kinderen. Als je wilt vragen aan je kindje of het eten lekker is, of als je opa of oma gedag zwaait bij het raam. Maar ook als je liedjes zingt. Denk maar aan het liedje ‘in de maneschijn’. Ik werk ook veel met anderstalige kinderen waar communiceren met elkaar lastig is omdat we allebei een andere taal spreken. Van nature ben je dan al vaak aan het gebaren. Je doet er alles aan om elkaar te begrijpen. Sinds ik de opleiding baby- en kindergebaren gevolgd heb, was ik me daar meer bewust van en leerde ik de kinderen ook andere gebaren. Ik vond het zo leuk om te zien dat de kinderen er ook plezier in hadden en blij werden als ze eindelijk begrepen werden.
Ik heb meerdere trainingen gegeven op het gebied van baby- en kindergebaren. Door de interactieve vorm en het enthousiasme van de deelnemers vond ik het altijd weer een feestje om te doen.
In 2020 werd ik moeder van een tweeling; twee ondeugende jongetjes. Toen zij 6 maanden waren, zijn we begonnen met een paar gebaren. Rond de 9 maanden deden zij al een paar gebaren na. Nu gebruiken wij nog steeds veel gebaren, omdat zij nog geenvolledige zinnen kunnen zeggen. Eén van de jongens had vaak driftbuien, maar doordat hij zich met gebaren nu beter kan uiten, zijn deze driftbuien veel minder. Ik ben zo dankbaar dat ik deze opleiding heb mogen doen en hierdoor mijn eigen kinderen ook beter kan begrijpen. Ik streef ernaar om baby- en kindergebaren nog meer bekendheid te geven zodat alle ouders, professionals en kinderen hier profijt van hebben.